3 x elite

26 jun

Forrige helg var vi på Midtsommerrally hos Hokksund Hundeklubb og debuterte i elite.

På lørdag var det veldig varmt og trykkende, og Gøye var ganske preget av varmen. Merete hadde satt en enkel og grei bane.  Det var sidebytte foran (401), helt om fra hverandre (409) og tilslutt sidebytte bak (402). Jeg var veldig spent på hvordan sidebyttene skulle gå, for jeg føler jo at vi ikke har helt kontrollen på det. Det gikk kjempefint :-). Skulle tro Gøye aldri hadde gjort noe annet 🙂

Det som skar seg var rygging i front, der tror jeg hun misforstod for plutselig satt hun på min høyre side. På fremadsending til kjegle, virket det som hun ikke så kjeglen. Så siden vi allerede hadde disket, tok jeg henne inn til meg og sendte på nytt og da gjorde hun det helt supert.

Søndag var det litt bedre temperatur, fremdeles varmt, men ikke så trykkende. Vi hadde også forberedt oss litt annerledes. På vei opp fikk hun bade, og jeg hadde med meg Silver Shade kjøledekkenet. Ghita Fossum var dagens dommer, og hun hadde satt en morsom bane med både tunnel, dobbelhinder og slalåm. Slalåmen er også en øvelse jeg er usikker på, vi mangler helt klart mengdetrening her.

Gøye kjentes mye bedre ut i dag, og jeg synes hun gikk kjempebra, men det ble dessverre disk i dag. Det ble litt surr på helt om fra hverandre (409), og da ryggingen gikk litt i stå valgte jeg og bare å gå videre, siden vi allerede hadde disket. Slalåmen gikk superfint 🙂

En fin helg hvor vi fikk testet litt hvor skoen trykker. Øvelsene jeg var spent på gikk stort sett fra, mens andre ikke fungerte like bra.

 

I dag har vi vært på Løten og konkurrert. Det var meldt skikkelig dårlig vær med enorme mengder regn, og jeg våknet av at det regnet i bøtter og spann. Kjente at motivasjonen ikke var på topp, men etter en liten peptalk med meg selv, fylte vi bilen med regntøy og andre nødvendigheter og kjørte i vei. Det regnet og regnet og så regnet det litt til. Men utrolig nok, etter at vi kom fram og mens vi var på stevneplassen regnet det utrolig nok ikke.

Etter briefingen var jeg ganske optimistisk, det var en enkel og fin bane. Ingen spesielle utforinger så vidt jeg kunne se, nå var det bare at disse byttene satt 🙂 Gøye var veldig preget av at det var så utrolig lummert, virker som den slags vær også trigger kløingen hennes litt. Vi kom fint i gang, kjeglen gikk bra i dag, og ryggingen var helt supert. Første sidebytte (410) gikk fint, men så ble det feil på neste sidebytte (409), så da ble det en ny disk. Resten av banen, inkl. sidebytte foran og sidebytte bak gikk fint. Siste øvelse var stå u/marsj og gå rundt. Siden vi allerede hadde disket var jeg nok litt utydelig, så der fikk jeg en dekk u/marsj i stedet.

Det har vært litt stang ut foreløpig, men jeg har absolutt troen på at vi skal få til mange superbra løp.. Det som er litt utfordrende med Gøye i forhold til de andre mallene jeg har hatt, er at hun trenger så utrolig mange repetisjoner før ting sitter ordentlig. Til gjengjeld så sitter det veldig bra når hun først har fått nok repetisjoner og stor nok forståelse av øvelsen. En annen ting er at hun blir lett frustrert, og da koker det litt i hodet på henne når hun ikke helt skjønner hva hun skal gjøre, og da kommer feilene.  Så vi får bare jobbe på. Nå er det derimot ferie som står for tur. Danmark for meg og Skotselv for Gøye :-). Neste mulighet blir om ca. 2 uker, da er det 3 dagers stevne på Vålerbanen med innlagt svenskeshopping 🙂

 

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: