ClickerCamp 2014

11 jul

Denne uka har vi tilbrakt i Finnskogen, nærmere bestemt på ClickerCamp sammen med ca. 60 andre hundegale mennesker :-).

Som vanlig når man skal være ute mesteparten av dagen i en uke er det store spørsmålet – har jeg nok tøy å skifte med? Man regner jo med at det skal regne slik at man blir klissvåt minst en gang om dagen. Vi snakker jo tross alt om norsk sommer ;-). Vel, man kan trygt si at regnet ikke ble noe problem. Varmen derimot, satte virkelig både folk og hunder på prøve.

På lørdag og søndag var vi på sporkurs med Tobias Gustavsson og Jessica Åberg, begge fra SWDI og to av forfatterne av «Spårhunden och lukterna». Vi hadde to fine og lærerike dager, hvor vi som hundeførere fikk mange tips til hvordan vi kan påvirke/hjelpe hundene til å bli enda bedre sporhunder. Kjempebra med tilbakemeldinger til oss som hundeførere for hundene sporer jo bra, vi må bare skjerpe oss og ikke ødelegge.

I tillegg til sporene gikk vi igjennom og trente på markeringer og sporoppsøk. Mette og jeg hadde en flott demonstrasjon på hvordan ikke trene på kryssinger av spor ;-), ellers gikk sporene veldig bra.

På mandag og tirsdag hadde vi fri fra kursvirksomhet. Jeg skulle egentlig vært på IPO kurs disse dagene, men siden jeg var eneste påmeldte ble kurset avlyst :-(. Krysser fingrene for at det kan bli noe neste år.

Mandag ble det bare avslapning og bading, men s på tirsdag ble det sportrening. Vi gikk to spor med to krysninger i hvert sport. Det gikk veldig fint. Hun sjekket litt i første krysning, men valgte rett. Særlig i spor 2 synes jeg hun gikk veldig bra, både mht. krysningene og resten av sporet.

Look out Magnus Carlsen, there's a new player in town :-)

Look out Magnus Carlsen, there’s a new player in town 🙂

Etter to fridager var vi klarer for to dager med brukslydighet med Cecilie Køste. På programmet for min del stod fremadsending og kryp. Jeg har startet, men ville ha hjelp til å komme videre.  Vi startet med fremadsendingen og i løpet av disse to dagene har vi virkelig kommet veldig godt i gang. Vi kom så langt som at hun kan galoppere mot gruppa, og med en «rolig» kommando, gå ned i trav og trave i fint tempo en laaaaang strekning. Jeg ser virkelig nytten av at jeg faktisk har giddet å lære henne gå foran i line, for mye av den treningen har vi hatt veldig god nytte av i fremadsendingen.

Krypen begynner også å ligne på noe. Vi kom så langt at jeg kunne gå ved siden av henne og få frem et, to skritt. Her skal vi veksle litt mellom å rygge foran henne, bruke kryptarget og uten target. Jeg har virkelig tro på at nå skal vi få det til :-).

På flere av kveldene ble det arrangert interessante foredrag. Tobias hadde foredrag om spor + lek, og Anna Larsson hadde et veldig bra foredrag om konkurransepsykologi.

Litt lek og kos med Lotta ble det selvsagt tid til

Litt lek og kos med Lotta ble det selvsagt tid til

Det har vært en veldig fin uke, og i går kveld var både folk og hunder ganske så slitne. Den sterke varmen har helt klart tatt på. Heldigvis var det bademuligheter rett ved banen vi trente lydighet på, så etter en økt var det bare å rusle ned og la hundene kjøle seg ned litt, så de var klare for neste økt. Til neste år bør nok badetøyet også med, selv om det nok skal mye til at det blir så varmt to år på rad.

Deilig med et bad mellom øktene

Deilig med et bad mellom øktene

Neste års camp er allerede booket, og jeg regner med at vi tar turen til Finnskogen også i 2015 🙂

Helt greit sporterreng :-)

Helt greit sporterreng 🙂

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: