Lang, bra dag

15 mar

I dag ble det en skikkelig lang økt med diverse hundetrening :-). Startet på Eggemoen med å legge et spor på ca. 2,3 km. Hadde kjørt fra både sporpinner og hekksaksa, så etter litt ransaking av diverse fant jeg i hvert fall 2 pinner. Så da ble det 2 pinner og 3 godbitbokser.  Sporet lå ca. 1,5 time. Gøye jobbet veldig fint og gikk nøye og bra. Markering av gjenstanden var derimot ikke veldig bra, så dette må jeg ta tak i på neste skogsspor. Hun gikk over første boks, og hadde vel gått over neste også hvis jeg ikke hadde holdt igjen litt. Ca. halvveis fikk jeg plutselig for meg at hun gikk feil, så jeg stoppet henne og gikk bortover der jeg trodde sporet gikk. Det var jo selvsagt helt feil, og jeg blir så sur når jeg ikke stoler på henne, for hun har jo alltid rett :-).

Resten av sporet gikk på skinner, og til og med der jeg hadde krysset mitt eget spor var det ingen tvil om hvor vi skulle. Ble bra markering på siste pinnen, så det var bra avslutning :-).

0315-1 0315-2

Etterpå reiste jeg ned på banen på Hvalsmoen og trente bl.a. litt fvf hvor jeg brukte en arm som avstandsbelønning. Jeg så jo fort at det er lenge siden jeg har gjort dette for hun fikk skikkelig tunnelsyn og syntes det var veldig vanskelig å holde fokus på meg og ikke bare glane på armen. Kjørte også litt fremadsending, og her trenger jeg nok å ta fram musmatta igjen, for hun har laget seg en avstand og når hun kommer så langt ut som hun har forventning om legger hun seg automatisk eller hun begynner å sirkle i stedet for å gå fremover.  Ja, ja en skal jo ha litt å trene på :-).

Så bar det ned til kurslokalet for å trene med Camilla og Kim. Jobbet med metallapporten, som jo egentlig går greit, litt skrangling må man vel regne med. Hun mister den innimellom hvis jeg lar henne sitte for lenge foran før jeg tar den, så det må vi bare jobbe mer med. Lydighetsdommere flest er ikke veldig vant til at man har inngang foran, så det er veldig varierende hvor lenge hunden må sitte før man får slipp kommando.

Avstanden begynner å bli bra nå, selv om hun har glemt litt bort hva sitt opp er. Kanskje ikke så rart for det har vært mye stå og dekk i det siste. Jobbet også litt med sitt fra stå på kort avstand, og i dag syntes jeg det gikk veldig fint, så det er håp :-).

Tilslutt skulle jeg gjøre det litt enkelt og kjøre litt innkalling med først dekk og så stå og så dekk igjen. Men da hørte hun tydeligvis ikke forskjell på stå og dekk, så da var det bare å repetere litt dekk for å få lukket opp ørene, og da gikk det fint igjen.

Så klokka ti, nesten 12 timer etter at jeg reiste hjemmefra var det på tide å sette nesa mot Drammen igjen og senga.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: