Konkurransegruppa

29 jan

Da var det onsdag igjen, og vi var klare for konkurransegruppa. I dag startet vi med fellesøvelser, og Monica vist litt hvordan hun trener med sin hund for at den skal lære seg å ligge/sitte helt stille. Hun er veldig opptatt av å gjøre hundene bevist på kroppsdelene sine, at labbene skal være her, at hodet skal være her osv.

Vi startet med fellessitt og Gøye satt stort sett greit, bevegde en labb 2 ganger. På dekken lå hun lenge veldig bra, men så skle hun litt over på siden. Jeg prøve først å bare dytte henne tilbake, men da skle hun over på den andre siden. Så jeg måtte ta henne opp og legge henne ned igjen. Tror hun ble litt usikker på hva vi drev med for hun la seg ganske krøkkete og da har hun lett for å flytte på seg, så jeg måtte legge henne engang til.

Etterpå gjorde vi litt morsomme saker hvor hundene ble ganske bra utfordret. Vi delte oss opp i grupper på 3 og 3, og i første runde skulle vi ha innkalling samtidig. De som ville ha stå eller dekk gjorde det, og de som ville ha ren innkalling gjorde det. Bikkjene så ganske forvirra ut når vi alle ropte samtidig, men det gikk fint og alle hundene kom til riktig eier uten noe tull på veien 🙂

Neste runde kjørte vi avstand, hvor hundene lå tett inntil hverandre/mot hverandre etc. Gøye synes dette var veldig rart, spesielt da vi prøvde å bruke Cleo som stopper for fremdrift.

Tilslutt gikk vi fvf på rekke og gjorde stå eller dekk momenter samtidig. Super trening i å høre etter for hudnene, og ikke minst super trening for oss i å være tydelige og ha full konsentrasjon på egen hund.

Vel morsom trening, og mange fine tips til å øke konsentrasjon både hos hund og hundefører.

Til neste onsdag skal vi velge oss ut en favorittøvelse og en hatøvelse. Jeg vet i hvert fall hva som er favorittøvelsen, og det er apportering. Hatøvelsen er jeg litt usikker på, men tipper jeg velger fvf.

20140129

Gøye og Axel flørter ❤

 

20140129-1

 

Klar!!!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: