Trening på Hønefoss

18 jan

I dag har vi vært på Hønefoss og trent litt bitearbeid. Camilla hadde fått Paultje Roy til å komme en tur og trene litt med oss samtidig som han viste fram sin fine tervueren fra mallekull som Camilla vurderer å parre Tayae med.

Det er vel ca. 2 mnd. siden sist vi trente bitearbeid, så Gøye var ganske så klar :-). Vi fikk jobbet en del med forventningene i skjulet og problemet vi hadde på prøven at hun forlot figuranten. Første gang jeg sendte henne kom hun ut av skjulet fordi jeg ble stående igjen og ikke kom, men Paultje fikk henne i gang igjen, og etter det var det ikke noe problem.

Vi gjorde litt forskjellige ting og vekslet hele tiden så hun ikke skulle ha noen spesiell forventning i skjulet. Noen ganger fikk hun bitt, noen ganger kom jeg inn og roste henne når hun satt i bevoktning osv. Synes hun responderte bra på denne treningen, så jeg tror nok dette er veien vi må gå for å kvitte oss med ”problemet”.

Jeg har jo sett at hun vet veldig godt hva som kommer når hun runder skjulet og går i bevoktning. Hun er jo en hund som er vant til å gjøre kjeder og vant til å tenke selv, og det er kanskje ikke bestandig en fordel. Det vi må gjøre er å gjøre det forutsigbart for henne, slik at hun ikke tenker så mye 🙂

Dagen ble avsluttet med litt lek og flørting med Emil, så det var en fornøyd mallesnalle som brukte resten av dagen til å ligge med alle fire beina i været.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: