SL1

21 sep

Da var vi «klare» for vår første prøve. Sommerfuglene i magen ble bare større og større jo nærmere Kløfta vi kom. Vi møttes på Shellstasjonen og så bar det ut i sporterrenget. Jeg trakk startnr. 3 og tenkte at det var jo fint, for da rakk jeg sikkert å se på en først. Spor i IPO går mye fortere enn bruksspor, så innen jeg hadde lagt mitt spor og var på vei tilbake så var nr. 1 i gang. Fikk sett første langsiden, og det så veldig bra ut. Hunden gikk rolig og fokusert og jeg tenkte, ja ja det kan jo jeg bare drømme om.

Tok ut Gøye og repeterte litt markering før vi gikk og luftet litt. Første ekvipasje kom tilbake strålende fornøyd med 92 poeng. Ja, ja tenkte jeg igjen, det er jo langt over det vi kan drømme om.

Så var det vår tur. Gøye startet fint og gikk sånn som hun pleide. Hadde utstyrt meg med hansker og det gjorde det mye lettere å holde henne igjen. Første gjenstand gikk kjempefint, hun la seg fint ned, og lå rolig til jeg satte henne på igjen. Litt jumpstart, men så gikk hun fint igjen. Når vi kom til første vinkelen (som gikk til venstre), gikk hun først til høyre, tok en bue og tok så vinkelen på overvær. Ble litt kladdete der, men så var vi på glid igjen. Neste vinkel gikk fint, samme med langsiden. På gjenstanden satt hun i stedet for å ligge, men det gjorde ingenting, for det er faktisk lov.

Så var det å stå og vente på «dommen». Dommeren begynte med å si at dette var en hund med stor interesse for spor og med meget bra sporatferd. Vi fikk litt trekke for vinkelen og jumpstarten, ellers hadde han bare positive ting å si, og vi fikk 95!!!!! poeng.  Helt fantastisk og over enhver forventing.

Så var det bare å vente på lydigheten. Gøye kjentes ikke veldig tent ut, og jeg kjente jeg ble veldig nervøs igjen. Var litt uheldig med at jeg måtte starte med dekken, tror nok det hadde vært en fordel å gå lydigheten først.  Fvf var helt katastrofe, hun fulgte meg omtrent ikke, hang, surret og var helt utafor. At jeg var nervøs og stresset av gårde gjorde vel heller ikke saken bedre. Heldigvis gikk det litt bedre når vi startet på de andre øvelsene, som hun utførte helt greit.  Fikk jo selvsagt en del trekk fordi hun mangler trøkk, men vi fikk i hvert fall karret til oss 80 poeng, og bestod dermed SL1.

En fin dag, jeg lærte en del som jeg kan ta med meg til neste start som blir i IPO1. Det blir veldig spennende :-).

993998_10151569971446841_1259851099_n

Reklamer

Én kommentar to “SL1”

  1. Trude september 29, 2013 kl. 22:07 #

    SUPERT, KJERSTI! Gratulerer så mye! Hilsen fra Trude og Zack

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: