Slappe dager

12 sep

Løpetid = sløvetid. Gøye er nå midt i løpetiden og er veldig slapp og uinteressert i trening, hvis det ikke er mulighet for belønninger med en gang.

Har gått noen spor, og det går fint. Da er fokuset et helt annet og jeg synes det begynner å bli veldig bra nå. Jeg må selvsagt passe godt på tempoet, det er lett å la seg rive med og gå fortere og fortere. Men skal hun få med seg vinkler og gjenstander er det viktig at det går i rolig tempo.

På mandag kjørte vi en gjennomkjøring av lydigheten i IPO1, det kunne gått bedre for å si det sånn. Hun var totalt fraværende på fvf, da bare gikk hun og dasset og var helt utafor. På sitt u/marsj måtte jeg si sitt to ganger. Dekk og innkalling gikk fint. Når vi kom til apporteringen gikk den første fint, på hindret ville hun plutselig ikke hoppe, mens mønet gikk veldig bra.

Fremadsendingen var også veldig bra. Fin fart ut, løp rett og la seg kjapt på kommando. Så helt svart var det jo ikke.

Jobbet litt med hinderet etterpå. Tror hun begynte å tulle, for før vi begynte gikk jeg bort til hinderet for å legge fra meg apportbukken. Da prøvde hun å hoppe over hinderet, og siden hun var i bånd ble det ikke spesielt vellykket, så mulig hun syntes det var litt ubehagelig og derfor begynte å tulle. Det løste seg i hvert fall og hun hoppet begge veier sånn som hun pleier.

I dag har det vært bitetrening, og hun var overraskende veldig tent. Det gikk så det kosta, og det meste var veldig bra. Transporten fram til flukten var som vanlig dårlig, grrrr at det skal være så vanskelig å få til. Hun blir så oppspilt og klarer nesten ikke å sitte stille, og langt mindre la seg styre når vi går. Så vi jobbet en del med at vi bare går forbi Tommy og så får hun gå i bitt når hun konsentrerer seg. Hun skjerper seg helt klart da, men vi må også få det til på første forsøk. Sliter også med at hun går rett i dekk, men vi får bare kjøre sitt fram til start så satser jeg på at det gir litt mindre forventning til at det skal dekkes.

Ellers var utkallingen veldig bra, og slippene var også fine. Fine bevoktninger både i skjulet, etter slipp og når jeg kom inntil. Kommer kjapt og brutalt på motprøven, men vil gjerne bestemme hvilken vei figuranten skal ta henne ned. Så det jobbet vi en del med, og hun gir seg jo :-).

Nå gjelder det bare å bruke tiden bra, trene spor, trene fremadsending, trene transport til flukten, lese reglementet, så er vi vel klare snart ;-).

21.07.13-3 21.07.13-2

 

Reklamer

Én kommentar to “Slappe dager”

  1. Aase Ramsrud september 13, 2013 kl. 13:16 #

    Så spennende! Når og hvor skal dere starte? Hadde vært veldig moro å se en sånn konkurranse «live», spesielt med søteste Gøye på banen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: