Grunnferdigheter gruppe C

25 aug

Ny helg, nytt IPO kurs :-). Denne gangen med Dina og Henrik Doctormann. Dina driver Canis Hundeskole avd. Holbæk, og Henrik er utdannet figurant og er bl.a. fast ansatt av den Danske Polithundforeningen. Begge trener selv IPO og Dansk Polithundprogram med riesenschnauzerne sine.

Vi startet på fredagen med litt teori, hvor Dina gikk igjennom hvordan trene gruppe C med kun positive virkemidler, samt hvilke grunnferdigheter hunden må ha før trening av gruppe C.

Lørdag var det fantastisk vær og vi samlet oss nede på den store gressplenen. Første økt var kun en liten lekeøkt i sele og med skinn, kun for at Dina og Henrik skulle fått se/kjenne litt på hundene.

Jeg ville gjerne jobbe med utkallinger, og Dina ville vi skulle baklengskjede det. Vi startet veldig enkelt. Først bare noen vanlige på plass, så prøvde Dina og holde henne hos seg med litt godsnakk, så med godbiter, så med skinn og tilslutt stod hun inne i skjulet og Gøye fikk halse før jeg kalte henne ut. Dette fungerte veldig bra, bortsett fra at hun ikke sitter korrekt i utg.stilling, men det får jeg bare trene mer på.

24.08.13-3

24.08.13-1 24.08.13-2

 

En annen ting jeg også ville jobbe med var å gå til flukten, her får jo Gøye helt tunnelsyn og er ikke spesielt førbar. Vi startet med at jeg bare fot med henne, mens Henrik bare stod på banen. Når hun gikk bra vekslet jeg på å belønne hos meg selv, og at Henrik belønnet henne.

Siste økten kjørte vi noen enkle motprøver, så hun fikk blåst ut litt. Det ble mye konsentrasjon og frustrasjon i dag, så jeg tenkte hun trengte å få ha det litt gøy også :-).

På søndag jobbet vi videre med både utkallingen og å gå til flukten. Baklengskjedet dette også, og jeg så helt klart bedring.  Dagen i dag var nok litt mer etter Gøyes forventning, for i dag ble det litt «skikkelig» IPO trening J. Hun jobber fint og takler ny figurant uten problemer. Nå må vi bare jobbe litt videre med disse tingene, så er vi snart klare for debuten.

Det har vært en superbra helg, som vanlig i hyggelig selskap :-).

_M7A0028_web _M7A9513_web _M7A9990_web _M7A9995_web

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: