Brukssatsing Amokk, helg 2

14 apr

Da var jammen en måned gått og vi var igjen klare for å sette nesa mot Arendal. Torsdag kom en litt fortvilet mail fra Elin om at det hadde kommet mye snø, og mer var meldt. Etter litt fram og tilbake ble vi enige om at litt snø det tåler vi, og Elin hadde funnet et sted hvor det ikke var så ille.

På fredag lastet jeg bilen, møtte Mette for litt handling av mat, og så bar det nedover. Vi var så heldige at vi hadde fått låne huset til Turid i helgen. Når vi kom ned ble vi litt lange i maska, for det var mye snø og helt umulig å kjøre opp til huset. Heldigvis har Turid snille naboer som lot oss parkere foran garasjen deres.

Gøye var helt i 100 når vi kom fram, hennes favorittsted + bestevenninnen, kan jo ikke bli bedre enn det. Litt kjipt var det nok at de ikke kunne få løpe ut og inn som de ville. Pga mye snø var gjerdene veldig lave noen steder, og med mye rådyr i området var vi redde for at Pippi skulle begi seg ut på jakt.

DSC_0151 DSC_0155

 

Fredag kveld 😦                                                                                          Lørdag ettermiddag 🙂

Lørdag morgen bar det ut på Tromøya og mot Hove camping. Etter litt oppdatering på hva som hadde skjedd siden siste la vi en plan for dagen. Til forskjell fra i fjor hvor jeg var omtrent alene om å gå spor, så var det rundering som var i mindretallet denne helgen. Så når planen var lagt, var det på tide å legge sporene. Jeg la et spor på ca. 400 m og 7 pinner. Ble mye snøunderlag, men også noe barmark :-). Liggetid ca. 1,5 time. Var ganske spent på hvordan Gøye ville oppføre seg, tross alt første sporet i skogen i år. Men det gikk veldig fint. Hun plukket greit, 6 av 7, hvorav en jeg holdt henne litt igjen på. Tempoet var fint, men det har jo også blitt så mye bedre etter at jeg kjøpte selen med feste til lina under magen. Alt i alt et greit førstespor :-).

Neste spor ble en litt større utfordring. Fremmed spor (Mette var sporlegger), ca. 900 m, 8 pinner, liggetid ca. 1 time. Sporet gikk i og for seg greit, men pinneplukkingen var ikke veldig bra. Gikk over 4 pinner :-(. Har en periode midtveis hvor hun surrer mye og mister sporet flere ganger. Særlig slet hun når vi kom i nærheten av en litt bred sti hvor det tydeligvis går en del folk. Dette vet jeg jo at hun har vanskeligheter med, så det må vi bare få trent mye på. Når hun går av og må lete må jeg være flinkere til å gi henne mer line. Jeg har litt lett for å gi henne for dårlig ”plass” og da blir det jo selvsagt vanskeligere for henne å finne igjen sporet. Men samme hvor mye hun surrer, så gir hun aldri opp og hun finner alltid tilbake til sporet. Jeg er superfornøyd med henne og blir veldig stolt når jeg ser hvordan hun jobber på og ikke gir seg.

Det var to trøtte og slitne hunder som ganske kjapt flata ut når vi kom tilbake til huset.

På søndag var det meldt masse regn så vi startet en time før, for å prøve å unngå så mye av regnet vi kunne. I og med at bikkjene var blitt såpass slitne i går hadde Mette og jeg bestemt oss for at dagen i dag skulle vies til sporoppsøk, samt gjenstander.

Så da bar det ut i skogen igjen for å legge sporoppsøk. La 4 stykker, 3 hvor jeg la opp til å sette henne skrått på, og det siste hvor det ville være mulig å sette rett på, hvis de andre gikk greit. Liggetid ca. 1 time.

Sporoppsøkene gikk veldig fint. Kunne selvsagt ønske at hun søkte litt mer rett ut fra meg og fortsatte utover i stedet for å begynne å ringe, men det kommer vel med trening. Når hun kom ut til sporet hadde hun i hvert fall ingen problemer med å retningsbestemme det. Siste oppsøket satt jeg henne rett på, og da lot jeg henne også sitte og snuse litt ut i terrenget først for å se om hun kunne kjenne sporet. Det gjorde hun helt klart, for nå gikk hun rett ut og fant sporet, virret litt for jeg hadde fått lagt det inn i noe skikkelig småkvist, men retningen var hun overhode ikke i tvil om.

Moro å se at dette satt så godt med tanke på at vi ikke har trent på dette siden i høst.

Helgen siste spor var et rent pinneplukkespor. Jeg la ut 7 pinner og 3 leker med ca. 20-40 m mellomrom. Liggetid ca. 1 time. Lekene la jeg kun for å gi henne litt variasjon og forhåpentligvis litt ekstra motivasjon. Plukkingen gikk kjempefint, det som hun sliter litt med er å sette seg skikkelig på sporet igjen når gjenstandene kommer så hyppig. Elin mente at jeg skulle trene på å legge gjenstanden ennå tettere, slik at hun bare må skjerpe seg og ta sporet med en gang igjen etter gjenstand. Ellers plukker hun veldig bra, det er ingen tvil når hun kommer til gjenstand, og et par ganger hadde hun et skikkelig søk før hun fant pinnen. Det er litt moro å se at nå leter hun faktisk etter pinnen når hun får den i nesa.

Lekse til neste gang er å gå spor :-), fokusere på sporoppsøk og pinneplukking. Utfordre med lengre spor og fremmede spor (her er det vel jeg som har utfordringen 😉 ). Ja i det hele tatt spor, spor, spor 🙂

Så da er det bare å håpe på at snøen snart forsvinner så vi kan komme ordentlig i gang.

DSC_0147 DSC_0150 DSC_0149

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: