Brukssatsing Amokk, helg 1

17 mar

Da var vi klare for første helg i årets brukssamling med Elin i Amokk. I fjor var første samling samme helgen som i år, men mens vi i fjor gikk årets første skogsspor, måtte vi i år ty inn i Sørlandshallen. Det var faktisk mer snø i Arendal enn det er her hjemme, i tillegg snødde det hele lørdag L. Men til tross for mye snø, så hadde vi en super helg. I år har vi fått med oss Mette og Pippi, så det er jo ekstra hyggelig. I tillegg til oss var det 2 med richebacker, 1 med dalmantiner og 1 med springer på kurset.

På lørdag startet vi med litt teori før vi gikk ut i hallen for å ha en lekeøkt med hver av hundene. Gøye leker jo supert med alle typer gjenstander og med alle mennesker, så for vår del var jo ikke dette noe tema, men Gøye synes jo alltid det er moro å leke :-).

Etter deilig lunsj som Sigrid hadde laget, var det på tide med litt ”skikkelig” trening. Jeg valgte meg fvf som første øvelse. Elin syntes foten var blitt så mye bedre siden i høst, og det var jo moro å høre, spesielt fordi jeg har lagt masse arbeid ned i den. Vi jobbet mest med vendingene, for der ser hun bestandig bort. Gikk kun 1/4 vending og belønnet for øyekontakt.

Så jobbet vi litt med å høre forskjell på sitt, dekk og stå. Det går veldig fint i starten, men når hun begynner å bli litt sliten, kommer også feilene. Det er særlig sitt og stå som er problemet. Jeg vurderer sterkt å bruke et annet ord på ståen, for å gjøre det enklere for henne å høre forskjell.

Avsluttet lørdagens økt med kryp. Her er det kjempeviktig at jeg fokuserer på ro, ro, ro. Hun blir litt oppkavet, så jeg må trene dette når hun er sliten og som sagt fokusere på ro. Synes vi fikk det ganske greit til i dag, men det er lang vei frem.

På kvelden var det feiring av Gøyes 3 års dag, 1 dag på forskudd.

SAM_0994 SAM_0997

På søndag startet vi med litt mer fvf og fokus på vendingene. I tillegg la vi mye fokus på selve starten, at jeg ikke starter å gå før jeg ser at ørene går frem og kjeften begynner å lukkes. Da er hun fokusert og klar for å jobbe med meg.

Fortsatte med tungapporten. Har jo så vidt testet det litt, så vi startet med 2 kg. Det går fint, men hun måtte jobbe litt for å finne balansen. Etter en del repetisjoner med 2 kg apporten, prøvde vi 4 kg. Oj den var tung! Men hun er jo så apportglad, at hun måtte bare finne balansen så var også det greit. Lot henne også plukke den opp fra bakken, og det gikk uten noen problemer 🙂

Siste øvelse i dag også var kryp, det går fremover, og jeg må bare være flink til å trene på dette. I hjemmelekse til neste gang så skal jeg kunne stå oppreist, så her må det trenes.

Kjempefin helg, liten nedtur at det var så mye snø, men vi håper på bare veier og full fart i skogen når vi skal på neste samling i april.

SAM_1001 SAM_1003 SAM_1006 SAM_1015

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: