Spor og trening

23 feb

De siste to dagene har vi hatt noen fine lp-økter, samt fått gått et spor.

Vi startet som vanlig med litt fvf. Hun er skikkelig på om dagen, men jeg må ha i bakhodet å trene en del utholdenhet også. Når vi har gått et stykke begynner hun å sige fremover fordi forventningen til belønning blir for stor, så det er jo et klart signal på at jeg må ta tak i dette.

Fortsatte å jobbe med fremadsendingen til RIK programmet. Bruker en musematte som ”blink” og det fungerer i bra. I dag testet jeg også at jeg la ut musmatta før jeg tok henne ut av bilen. Så trente vi litt fvf, før jeg gikk og musmatta (ca. 15-20m) og kommanderte UT. Hun løp av gårde, men siden hun egentlig ikke hadde sett musmatte begynte hun å sirkle etter ca. 10m, men med litt oppmuntring løp hun videre og fikk belønning. Når hun får en del flere repetisjoner på dette regner jeg med at hun forstår at det bare er å løpe fremover så kommer det belønning, og da vil også sirklingen bli borte.

Testet også en dekk på ca. 10 m, og det fungerer bra selv om hun snur seg litt før hun legger seg. Dette er ikke feil ift. reglementet, men det hadde vært kult og fått til dekk i fartsretningen.

La et spor på ca. 300 skritt. La litt mat innimellom, men denne ble dessverre spist opp av kråkene før vi gikk sporet. 3 gjenstander, 1 etter ca. 100 skritt, 1 i midten og en på slutten. Liggetid ca. 30 min (som på prøve).

Akkurat da vi startet å gå kom det en dame med 2 hunder ruslende omtrent akkurat der jeg hadde lagt sporet, så da ble det en liten pause mens hun passerte. Var spent på om det ville bli altfor vanskelig for henne å gå sporet, men vi gikk på med godt mot. Gøye sviktet ikke hun, litt ute og sjekket der hundene hadde gått, men stort sett holdt hun seg til sporet vårt. Når vi kom forbi vanskelighetene gikk det helt supert. Hun markerer gjenstandene bra, selv om hun kan bli litt for ivrig og legge seg oppå dem. Tempoet er litt høyere enn jeg ønsker, men jevnt og bra.  På siste gjenstanden ble hun litt for ivrig så hun gikk over og snudde og la seg feil vei. Da tok jeg henne bare tilbake og lot henne gjøre det på nytt. Ikke så greit for en liten mallesnalle hvor beina ofte går fortere enn hodet :-).

Jeg begynner å føle at vi ligger godt an i sporet i forhold til å komme til start. Det som gjenstår er mer trening på dekkmarkeringene så de blir litt mer nøyaktige, samt få trent litt på å gå bak i 10m line. Nå bruker jeg en på 5m, og det er sjelden jeg går helt i enden av den også.

SAM_0946 SAM_0960

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: