Mer IPO :-)

17 feb

Denne helgen har vi vært på Hønefoss og IPO seminar med Peder. Luksus å kunne være inne, etter en kald opplevelse forrige helg. Som vanlig litt forskjellige ekvipasjer, og det er jo bare spennende. Noen skal ha tjenestehund, noen skal kjøre mondio, noen (som meg) vil kjøre IPO, og en ville ha hjelp til å utvikle leken på hunden sin.

Vi startet med å jobbe med transporten, for det er omtrent det eneste vi mangler (selvsagt er vi ikke i mål med alt det andre, men det har vi i hvert fall trent på).

Gøye responderte veldig bra på den metoden Peder kjørte (se lenger ned i innlegget), og jeg følte at vi tok et stort steg i løpet av helgen. Det begynner å gå seg til, og det begynner å nærme seg noe som ligner en debut i IPO (hjelp!!!).

Transport:
Figg 3.4 m unna, face to face
Si transport som et signal til hunden
Si fot og begynn å gå
Figg beveger seg bakover i samme tempo slik at avstanden holdes.
NB! Ikke gå for fort
Når figgen er foran oss kan hun se på figgen, når jeg vender el. skal hun ta kontakt med meg.
Når hun går konsentrert og ser på figg uten å smyge, kaster figg bitepute el. til henne, alt. kan figgen kjøre et overfall.
Hjørner: Figgen går en 90 graders vinkel til høyre eller venstre, vi fortsetter å gå rett fram til vi kommer til punktet der figgen gjorde en vinkel og går en 360 grader. Belønne selv når hun ser opp/send henne på figgen, evnt. gå helt rundt og et par skritt fremover. Går hun bra uten å smyge – belønning fra fig.
Når jeg går, kan jeg gjerne teste å ta et lite skritt til høyre (vekk fra hunden), bare for å sjekke at hun kommer etter og helst kliner seg inntil meg.

Bygge sammen:
Hunden i grunnstilling, figg kommer inntil. Hunden skal holde kjeft. Gi kommando runder, hunden får bitt, slipp, ny bevoktning og stille (sitt). ”Figurant 2 skritt bakover”, transportsignal til hund, start transport – belønning fra figg.

Gå mot figurant:
Start å gå, klarer ikke hunden å konsentrere seg og bare fokuserer på figgen, vend til høyre eller venstre. Belønn med en gang hunden ser på deg, gjenta!

Som vanlig en fin og lærerik helg

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: