Spor 8 og 9

3 feb

I går var vi på Lier vg. for å trene litt spor, dekkmarkering og lydighet.

La først ut et spor på ca. 200 skritt, la ut noen pølseskiver underveis + 1 gjenstand etter ca. 80 skritt.

Før jeg gikk sporet repeterte vi dekkmarkering via et minispor på ca. 15 m med 3 gjenstander. Det gikk veldig bra og hun la seg fint på alle gjenstandene.

Så bar det ut i sporet, dessverre hadde noen kråker forsynt seg av pølseskivene i nesten hele sporet, så det var bare lukta igjen til Gøye. Men hun gikk på med krom hals og jobbet videre, når vi kom til gjenstanden måtte hun tenke et lite sekund før hun la seg ned. Resten av sporet gikk fint, og på slutten hadde også kråkene vært så greie at de hadde latt det bli igjen noen pølseskiver til Gøye også.

Dette var første gang jeg la gjenstand i sporet etter at vi startet med å trene inn dekkmarkeringen for alvor, og det gikk jo over enhver forventning.

Etter sporet trente vi først på fremadsendingen. Brukte musmatte og varierte med å sende henne mot matta og belønne for å løpe rett fram og å stå på kort avstand og få dekke på musmatta. Tok også et par repetisjoner på litt avstand hvor jeg ba henne dekke før hun kom til musmatta. Blir litt nølende da og legger seg litt på tvers. Regner med at reaksjonen blir bedre når vi bare har trent mer, men er litt usikker på om vi får til at hun legger seg i fartsretning. Det spiller ingen rolle for bedømmingen, uten at det selvsagt ser litt kulere ut :-), og derfor hadde vært moro å få til.

Fortsatte med sitt under marsj og det fungerte fint. Ikke mange øktene nå før den er helt i boks.

Tilslutt jobbet vi litt med apporteringen og å sitte i ro i front og ikke hoppe tilbake når jeg tar apporten. Det begynner å bli mye bedre, så her er det bare å holde fokus og ikke tillate noe tull ;-).

På søndag hadde vi en spordate med Mette og Pippi på Åssiden vg. Vi møtte opp litt tidlig for å kunne leke litt først, slik at Gøye forhåpentligvis skulle ha gått seg litt ned før sporet.

La et spor på ca. 300 skritt med 3 gjenstander og pølseskiver. Også i dag gikk jeg et lite minispor med 2 gjenstander først. Litt ivrig på gjenstandene så hun legger seg midt oppå dem :-). Selve sporet gikk veldig fint og første gjenstanden markerte hun helt supert J. De to neste gjenstandene lurte hun litt på, men hun la seg på dem også med litt tenkepause og litt hjelp.

Dette sporet var jeg veldig fornøyd med, hun går i godt tempo uten å kjempe seg fremover og virket veldig konsentrert.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: