RIK trening

27 jan

I helgen har Kari Camilla og jeg testet det nye IPO utstyret vi har kjøpt inn til bruksgruppa. 2 nye skjul, 1 hinder og 2 små armer gjør at vi kan få trent også i vinterhalvåret når vi ikke kommer oss inn på Bikkjebu.

Skjulene kommer i hvert fall jeg til å benytte meg masse av, for Gøye vil gjerne bare koste av gårde til skjulet figuranten er i, og blåser glatt i meg.

Dette fikk vi trent mye på i helgen. Startet med at jeg bare sendte henne rundt et skjul, inn til meg for belønning og så rundt neste skjul. Ingen problemer så lenge det ikke er en figurant i skjulet. Så gikk Kari Camilla og stilte seg i skjul nr. 2 og da ble det straks mer utfordrende. Men vi stod på vårt, tok hun ikke belønning hos meg, var det heller ikke noen action i skjulet. Kjørte 2 økter med dette på lørdag, og på søndag var det tydelig bedring. Nå gjelder det bare å vedlikeholde og jobbe ennå mer med dette. Kan jo være at utfodringen igjen blir støtte når skjulene står lenger fra hverandre, vi kjørte på ganske kort avstand i helgen.

Jeg sliter også med at hun får veldig tunnelsyn når figuranten er på banen og vi skal gå litt lydighet. Så da fikk vi jobbet en del med dette, sammen med noen utkallinger, som fungerte veldig bra. Lydigheten gikk også ganske bra, litt ukonsentrert er hun jo, men hun fulgte i hvert fall med meg :-).

Hinderet i IPO er jo 1 m uansett rase. Jeg hadde trodd at det skulle bli litt problematisk, for Gøye har rett og slett virket litt pysete hvis hinderet blir for høyt. Men hun hadde ingen problemer med å hoppe dette hindret i hvert fall. Startet på ca. 50 cm og jobbet oss oppover og det var ingen problemer med å hoppe 1 m. Litt teknikk må vi nok jobbe med for innimellom toucher hun eller tar ansats på hindert. På søndag prøvde vi oss også på apport over hinder på 1m og det gikk også veldig bra.

To veldig bra treninger, Gøye var i superform og storkoste seg.

SAM_0778 SAM_0781 SAM_0787 SAM_0791

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: