Kalde dager

13 jan

Brrrr, i helgen har det jammen vært kaldt, men strålende sol har gitt fine treningsdager.

På lørdag var vi på Lier vg. og trente og lekte. Startet med fremadsendingen. I dag testet jeg å bruke musmatte og kaste ball over hodet hennes. Gikk ganske greit, men det er vanskelig å kaste uten at hun hører det, så det ble en del dårlig timing. Testet ut dekken, og et par ganger bare satte hun seg på tvers i stedet for å legge seg, men de gangene hun la seg ble det bra :-). Tror nok jeg skal fortsette med musmatta for da har hun et siktepunkt.

Jobbet litt med foten og prøvde å finne noe som giret henne skikkelig slik at jeg fikk trent litt på at hun skal gå ordentlig fot selv om det er noe foran som hun har veldig lyst på. Testet først litt med armen, lot henne få noen bitt og så kastet jeg armen av gårde. Jo, hun var jo veldig interessert, men den faktisk fikk hun mer tunnelsyn når jeg kastet tennisballen. Så da jobbet vi med det. Fikk det ganske greit til, men dette må vi nok trene masse på, for her kan nok vår akilleshæl være. Hjelper ikke hvor bra hun bevokter og hvor bra hun biter, hvis hun ikke hører på meg.

Tilslutt gjorde vi litt dekkmarkeringer. Jeg startet med å legge ut 3 lærbiter i et minispor, og hun gjorde det kjempebra :-). Så gjorde jeg det engang til og da bare surret hun og apporterte alle. Skjønner ikke hvorfor hun plutselig skal gjøre det helt annerledes enn det hun akkurat har fått belønning for å gjøre. Fortsatt med å bare legge ut lærbiter og belønne henne når hun dekkmarkerte dem. Apporterte hun dem, bare tok jeg den bare fra henne, og ventet på at hun skulle prøve på nytt. Det gikk sånn passe, ble omtrent annenhver dekkmarking og apportering, og det er jo ingen bra prosent. Vi får bare trene mer, så knekker hun vel snart koden.

I dag var det enda kaldere, men jeg hadde en plan :-). Kjørte ut på Schreinersletta og gikk et spor rundt en av bygningene der. Det var gress nesten rundt hele, dvs. frossent gress i dag :-). Jeg trodde at gresset skulle gjøre at dette ble et kanon spor, men sånn ble det ikke. Hun var altfor gira og drar så jeg blir helt svett. Når hun drar så mye som hun gjør, er det nok ubehagelig å gå med lina mellom beina, så da driver hun å prøver å komme ut av den også. Men hvis hun bare har lina under forbeina, så blir hun gående helt på tvers. Det ble mer styrkeprøve enn sporgåing i dag. Liten opptur ble det helt på slutten for da gikk hun veldig bra på isen :-).

Hjemme på kvelden trente vi litt på avstanden og neseprøven. Avstanden gikk fint, og hun hadde fin bakoverdekk uten bevegelser. På neseprøven så er hun jo veldig sikker så lenge pinnene ligger i glassene, da tar hun aldri feil. Men når jeg tar dem ut begynner hun å surre. Noen ganger virker hun veldig sikker på hvem som er rett og andre ganger er det som hun bare plukker opp en. Og innimellom virker det som hun blander det litt med dekkmarkeringen. Jeg får prøve å tenke ut noe lurt.

SAM_0756 SAM_0760 SAM_0762 SAM_0768

 

SAM_0753

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: