Spor nr. 3

8 jan

I dag var vi på Lier vg. hvor jeg la et spor på ca. 150 skritt, mat i de første 25 skrittene, så opphold og så mat i ca. 25 skritt før, i og etter vinkel. Sporet fikk også litt liggetid, ca. 45 min. Gøye ble litt overrasket over at det var mat i hvert tråkk i starten, men tok seg fort inn og konsentrerte seg om å finne maten. Strekningen uten mat gikk også fint, var mye mer konsentrert og holdt seg stort sett i sporkjernen. Blir kanskje litt opphengt i maten i vinkelen og går over vinkelen. Fordi hun da sikkert får leverbiten i nesa får jeg henne ikke til å gå ordentlig i vinkelen. Jeg får bare notere meg dette bak øret, og være klar til å holde igjen når vi kommer til en vinkel. Siste del av sporet gikk i litt snø, og det synes hun er superenkelt.

Etterpå trente vi litt dekkmarkering. Dette har vi ikke gjort siden før jul, så det ble dekk m/apport. Hun vil jo så gjerne apportere stakkars liten J. Med litt hjelp husket hun hva hun skulle gjøre og da gikk det mye bedre. Siden markeringen gikk såpass bra, bestemte jeg meg for å teste det ut i et lite spor. Så jeg gikk et minispor og la ned en gjenstand. Første gangen så apporterte hun lærbiten. Gjorde det en gang til, og da hjalp jeg henne ved å si dekk når vi kom til gjenstanden. Da blir det ikke noe apportering, så jeg tror jeg må gjøre det noen ganger til før jeg tester om hun klarer å legge seg uten at jeg ”bryr” meg.

Jeg er veldig i tvil når det gjelder markering av pinner i skogsporet, skal jeg trene inn dekkmarkering her også, eller er hun så drilla på apportering av disse nå at jeg lager bare rør for henne. Det burde jo være mulig å ha 2 forskjellige markeringer i og med at sporet og gjenstandene er forskjellige. Jeg får jobbe med dekkmarkeringen nå i vinter og så ser jeg hva som skjer når vi begynner å spore i skogen til våren.

m6I6ASKOdQc5qoAGTNrslgpSq3z6GOm_CDbq8v0q4voA

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: