Trening på Hønefoss

6 jan

I dag har vi vært på Hønefoss og trent med Camilla, Christine, Therese og Ellen. Gøye syntes som vanlig det var stor stas, og det er jo ikke noe rart. Masse folk som ikke har noe annet å gjøre enn å kosemose med henne ;-).

Vi startet med litt bitearbeid, hvor Christine fikk æren av å holde armen. Gjorde først et par bevoktninger. Hun merker tydelig forskjell på ”ordentlige” figuranter og utskremte, for da prøver hun alltid å gå i armen først, men hun vet jo det er feil så hun slipper fort og starter bevoktningen. Gjorde noen slipp også, og de satt litt langt inne i dag, men hun slipper tilslutt :-).  Jobbet også litt med å kunne gå vekk fra figuranten, og det er jo supervanskelig for henne. Jeg har nok tendens til å strekke det litt for langt også, slik at det blir ennå vanskeligere for henne. Tilslutt gjorde vi et par utkallinger, og på den første så hørte hun litt dårlig, så jeg måtte si på plass en gang til, og da satte hun seg på plass – hos Christine :-). Hun har nå mye rart for seg, den lille frøkna mi.

Så jobbet vi litt med hopp o/hinder – hvor fokuset var hoppteknikk og innkomst. Nå har vi fått trent litt hinder i det siste, og det har tydeligvis hjulpet. For nå hopper hun mye bedre og innkomstene er også blitt mye bedre, så det går den rette veien. Men ennå har vi litt igjen på høyden før den er 1m, men jeg tar det gradvis iogmed at hun har litt lett for å touche.

Gjorde også en stå u/marsj, som ble dekk u/marsj. Prøvde et par ganger til , men hun bare smalt ned i dekk. Så da repeterte jeg et par stå foran meg, og da var det ikke noe problem. Gjorde så en innkalling m/stå og så en dekk u/marsj, og det gikk veldig bra. Høre forskjell på dekk og stå er ferskvare, og nå skal vi begynne med sitt u/marsj også, så her blir det mye å holde styr på.

Trente litt avstand, og bakoverdekkene har blitt bedre. Hun har lett for å lette på et bein når hun går opp i stå, så her må jeg være nøye med kriteriene. Testet også å gjøre stå på litt lenger avstand (2-3m) og det fungerte fint fra dekk, men fra sitt ble det for vanskelig.

Gjorde litt fvf. Dette er jo en øvelse jeg gjerne starter med når hun er veldig pigg, men vi må jo trene på det når hun begynner å blit litt trøtt også. Er jo ikke bestandig det er det første man gjør i en konkurranse. I IPO har man jo gått spor først, og kanskje ligget på dekk også, det samme gjelder jo bruksen. Det er mye vanskeligere å dra henne skikkelig opp når vi har trent en del først, og i dag brukte jeg biteputa som jeg dro bak oss når vi gikk, og det er jo en ganske heftig forstyrrelse. Når jeg forstyrrer henne såpass bryr jeg meg ikke så veldig mye om posisjon, da er det kontakt og attitude som er det viktigste.

Vi avsluttet med en fellesdekk. Jeg stod i skjul mesteparten av tiden, og hun ligger fint. Ser at hun kan ligge litt urolig med bakparten, uten å egentlig flytte seg noe, så det må jeg ta tak i.

Som vanlig en bra trening på Hønefoss med flinke hundemennesker. Kan ikke be om mer da 🙂

SAM_0724

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: