Årets første RIK trening

3 jan

I +5 grader og fønvind hadde vi årets første RIK trening :-). Det var ikke så mange av oss som hadde ristet av oss julepynten og tatt turen, men desto mer trening på oss som var der. Det ble en veldig fin og interessant trening, da Marius Syvertsen fra Kennel Black-Workers tok turen opp til oss. Han og Tommy jobbet sammen med alle hundene. Vi skal ha to kurs med Marius nå i februar/mars som jeg håper det blir plass til meg på.

Gøye var i 100 og litt for heit i dag. Dvs. bitingen og de tingene går greit, det er å gå vekk fra figuranten som ikke fungerer så veldig bra. Det ble også en del bjeffing i tide og utide, men nå er det nesten 3 uker siden sist trening, og det er tydeligvis for lenge.

Vi gjorde først et par bevoktninger i skjulet. Her er det bare å gå vekk som er problemet :-). Så gjorde vi et par ”slukninger” dvs. at jeg skal få henne til å slutte å bjeffe når hun har sittet i bevoktning. Lettere sagt enn gjort, men det gikk sånn noenlunde.

I andre økta startet vi å jobbe med utkalling. Jeg la henne i dekk foran figuranten og så skulle jeg kalle henne inn til foten. Første repetisjon gikk ikke så bra, jeg surra litt selv og sa fot i stedet for på plass og det var jo feil. I tillegg var jeg for treg med å hjelpe henne skikkelig inn på plass. De neste gikk mye bedre.

Avsluttet med noen innhopp. Som vanlig når det er en stund siden vi har trent så kommer hun for tett i figuranten. Så da jobbet vi litt med dette. Marius viste også en metode for å hjelpe henne til å hoppe bedre.

SAM_0731

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: