Spor 82

28 des

Fint sporvær i dag også :-). La et nytt spor på parkeringsplassen på Åssiden vg. Denne gangen gjorde jeg det ganske vanskelig for jeg gikk bl.a. over «veien» og ned nettingtrappa og opp den andre trappa. I tillegg gikk jeg første del av sporet omtrent der vi gikk i går, for å se om hun bruker nesa eller bare husker hvor vi gikk i går. Startet fint og når vi kom til strekningen som gikk i snø i går, var hun et par skritt av gårde og sjekket, men der hadde jeg jo ikke gått så hun bare fortsatte i riktig spor :-). Så ble det ganske vanskelig med mye is, og det ble mye virring, men med litt hjelp kom hun seg igjennom det og fant sporet som gikk ned trappa. Ned trappa gikk det veldig fint, men når vi kom ned trappa bare rusa hun av gårde, og hadde vel bare fortsatt videre rett fram hadde jeg ikke stoppet henne. Da var jeg ganske fristet til å bare sette henne i bilen. Det er greit at sporet nok var vanskelig, jeg vet jo ikke hvor mange som hadde gått der og jeg vet at mange lufter bikkjene i dette området, så vanskelighetsgraden kan ha vært veldig høy. Men når hun bare ruser av gårde og tydeligvis ikke har sporet i tankene så er jeg ikke spesielt fornøyd med henne. Jeg gav henne en sjanse til, og den benyttet hun bra, for nå gikk hun veldig bra resten av sporet

Etter sporet trente vi litt. Startet med litt fvf, og det fungerer fint når jeg pepper henne masse og ikke kjører lange strekninger. Må jobbe med å strekke strikken her.

Så jobbet vi litt med fremadsendingen. Startet med å kaste godbiter og be henne legge seg så fort hun hadde svelget godbiten. Så gikk jeg over til å late som jeg kastet godbit og så be henne legge seg når hun løp etter godbiten. Hun gjennomskuer jo dette ganske lett, så det var ikke mange ganger hun gadd å løpe ut etter en godbit som ikke var der. Så jeg testet med ballen, og det fungerte perfekt. Hun løp mot ballen og når jeg sa dekk smalt hun i bakken i bevegelsesretningen :-). Hadde vært utrolig kult om vi fikk dette skikkelig til!

Gjorde noen apporteringer for å trene på innkomstene. Brukte en ball mellom beina, og det fungerer fint det også. Er redd hun kan bli veldig hjelpeavhengig hvis jeg bruker plankene hver gang, så jeg liker å veksle litt på hvordan jeg gjør det.

Tilslutt jobbet vi litt med selvkontroll og fokus med en stor bitepølse som fristelse. Hun har forstått denne «leken» nå så hun blir bare bedre og bedre til å skjønne at hun må jobbe med meg først for å få bitepølsa.

SAM_0726

En flott økt i deilig vintervær 🙂

På kvelden trente vi litt inne på vinterprosjektene våre. I dag hadde vi fokus på sitt fra stå og fra dekk. Gikk litt videre med neseprøven også, men det ble nok litt kjapt for hun begynte å bare plukke helt virkårlig, så jeg gikk tilbake og la dem på stativet. Da fungerte det bedre, og jeg kunne etter hvert ta dem ned på gulvet igjen. Litt overivrig på plukkingen, så vi må jobbe litt med roen.

Det må vi også fokusere på når det gjelder krypen, det blir fort litt mye armer og bein :-/

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: