Liten oppdatering

7 des

Da ble det vist litt bloggtørke. Vi har hvilt litt på laurbærne etter stevnet i Hundeparken ;-). Det ble veldig mye forberedelser til stevner, klubbmesterskap og FP nå i høst, så jeg kjenner at jeg ble litt lei, så vi har tatt oss en liten lydighetspause. Vi er jo selvsagt i hallen og trener litt allikevel, men vi tar det litt mer på sparket og koser oss. Jeg har satt opp neseprøve og avstanden som hovedmål for hva vi skal jobbe med i vinter, fine inneprosjekter :-).

Ellers er vi jo i Kongsberg hver torsdag og trener med IPO-gruppa. Vi starter treningen med litt lydighet før vi går over på bitearbeidet. Bitearbeidet går veldig fint, vi tar nye skritt fremover på hver eneste trening. Sist trening jobbet vi litt med kontroll/lydighet. Hun har jo fått ca. 1000 belønninger for å bjeffe så hun bruker det litt mye, så nå har vi startet jobben med å få henne til å holde kjeft :-). Hun må nå sitte i utgangstilling hos meg og være stille + se på meg før hun før lov å gå til figuranten, dette synes hun er veldig vanskelig, men det går bedre og bedre. En annen ting vi jobber med også er at hun skal ta belønning fra meg selv om figuranten står foran med armen. Det fungerte overraskenede bra. Slippen har vi også jobbet med og det går (foreløpig) fint. Neste steg er vel å begynne å jobbe med utkallingen. Jeg må også få jobbet en del med kontrollen ifm. runderingen, når figuranten står i skjulet gir hun egentlig total beng i hva jeg mener og går i 200 til det skjulet. Når vi får de nye skjulene til klubben tenkte jeg å bruke å få trent dette mye oftere og forhåpentligvis sammen med noen.

Vi har også gått litt spor, og det går greit. Hun blir lett veldig hard i lina og når hun bruker så mye krefter på å komme fremover blir hun også slurvete, så dette må jeg få jobbet masse med i vinter sånn at sporet er i rute når våren kommer.

Kaldt har det også blitt, så det blir mye lek med ball ute. Når vi holder på med ballen benytter jeg også anledningen til å trene litt lydighet jeg trenger til IPOen. Når hun slenger ballen foran meg og går mer eller mindre ned i gjeterstilling går jeg f.eks. litt unna og ber henne komme på plass, noen ganger går jeg og kommanderer fot. Det fungerer fint, selv om hun er veldig fokusert på ballen, men det er akkurat dette vi må trene mye på. Høre på meg selv om hun har veldig lyst til å bare kaste seg over ballen.

420701_10150513013896841_685176840_9099193_589389443_n

Reklamer

2 kommentar to “Liten oppdatering”

  1. prikkeprinsessa desember 8, 2012 kl. 13:44 #

    For et herlig blikk:)

    • Kjersti desember 8, 2012 kl. 14:31 #

      Det er «kast ballen» blikket 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: