Skyddstrening

19 feb

Nok en gang var det skyddssamling på Hønefoss. Peder er tålmodig bestyrer av treningen og vi er alle imponert over at han holder ut med oss grønnskollinger :-).

Lørdag jobbet vi bl.a. med sidetransporten. Vi startet med at jeg skulle gå mot Peder med Gøye i fot uten at hun tjuvstartet og prøvde å gå i armen. Det var ikke så lett, det ble veldig mye smyging. Viktig at jeg leser henne godt og klarer å stoppe før hun tjuvstarter, og heller går ett og ett skritt mot fig. Viktig å holde tempoet opp slik at jeg ikke begynner å smyge når hun gjør det.  Allerede på andre økten ble dette mye bedre og jeg klarte å være tidlig nok ute med å hjelpe henne.

Startet sidetransporten ved at Peder stilte seg rolig ved siden av oss, jeg hjelper henne med å bruke sitt. Så gikk vi et rolig skritt fremover, her skal hun se på fig. og ikke på meg, så jeg må bruke en annen kommando enn fot eller ikke noen kommando. Dette klarte hun ganske fint, og i løpet av helgen kunne vi gå maaaange skritt uten at hun førsøkte å gå i armen. Vi trente også på at vi kom og stilte oss inntil fig. og da er det viktig å tenke på at jeg går så tett innpå som mulig. Hun vil vende seg vekk fra meg og mot fig. og hvis det er stor avstand fra oss til fig, vil den se ennå større ut når hun vender seg fra meg.

Søndag jobbet vi en del med angrep og med bittet hennes. Hun har i utgangspunktet et veldig bra bitt, men nå legger Peder litt mer press på henne og da sliter hun litt med å få fullt bitt med en gang, men med en del hjelp fra Peder så ble det bedre og bedre, og hun gjør innskiftet fortere. Det blir også en del lyd (frustrasjon, fordi hun vil ha byttet), så jeg må jobbe med dette. Peder demonstrert litt hvordan han jobber med hundene helt fra de er valper, og det er bare utrolig kult å se hvordan hundene bare trykker «byttet» inn i han når de har fått det. Sånn vil jeg også ha det :-).

Som vanlig en lærerik og trivelig helg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: